Birou de Avocati Victor Tatarciuc

Contact Info
Adresa:
Municipiul Chisinau,
Bulevardul Traian 4.
Telefon:
(00373) 22 56-84-74
00373)  79022210
Email:
contact@avocat-tatarciuc.com
Linkedin
www.linkedin.com/victortatarciuc


CUNOASTE-ŢI DREPTURILE


Cum să-ţi alegi Avocatul?

Profesionalismul Avocatului se poate citi din prima etapă a comunicării, a stabilirii raportului dintre avocat şi client. Clientul solicită servicii juridice aşteptând rezultate, care pot soluţiona cazul. Realitatea însă poate fi diferită de aşteptările clientului. Dacă la prima întrevedere avocatul vă promite soluţionarea cazului fără cel puţin o analiză prealabilă şi amănunţită a detaliilor – e timpul să meditaţi.

În Republica Moldova în momentul de faţă sunt înregistraţi peste 1000 de avocaţi licenţiaţi . Ce îi diferenţiază şi cum vă puteţi alege mai bine juristul? Răspunsul este în detalii. Astăzi, cartea de vizită a avocatului vorbeşte de la sine. Analizaţi cu atenţie ambele versiuni : sait-ul Web al juristului şi cartea de vizită pe care v-a oferit-o la prima întrevedere.

Cărtile de vizită vor conţine : denumirea instituţiei /numele juristului (barou individual de avocatură sau avocat asociat), Instituţia de care aparţine (membru al Uniunii Juriştiloir, Baroul Avocaţilor din RM, etc), precum şi datele de contact. Important este să observaţi daca avocatul vă oferă contactele poştei electronice şi a sait-ului web. Pagina web trebuie să fie informativă şi concludentă, de altfel ea este pilonul contactelor şi a parteneriatelor avocatului atat pe piaţa locală, cât şi internaţională. Totodată, CV-ul avocatului (activitatea precedentă) trebuie sa fie prezentat în mod transparent în conţinutul paginii Web, iar generalizarea sau atenţia minimă acordată acestui capitol important induce spre lipsa de profesionlism sau evitarea intenţionată a datelor din fişierul profesional.

Aparenţele rareori înşeală , când se face referinţa la juristul aflat în plină acţiune. Il veţi vedea pe avocatul Dvs. venind la întalnire pregătit, dacă: a adus cu el copii de documente (mărturii, acte probatorii) pe care le-a obţinut de la Dvs.,precum şi alţi martori pe care i-a intervievat, cereri de adresare instanţelor de judecată din numele Dvs., etc. Dacă „pregătirea” avocatului nu v-a convins din primele întâlniri, timp în care mapa dosarului Dvs. nu a cunoscut schimbări nici in volum şi nici în conţinut, ar fi momentul să suspectaţi atât profesionalismul, cât şi interesul avocatului.

În concluzie ar fi de menţionat importanţa dialogului continuu, care ar trebui să persiste în raportul client-avocat. Examinarea în justiţie a oricărui dosar nu este un procedeu static, întrucat oricând pot apărea noi probe ataşate dosarului, audienţe reprogramate etc. – timp in care încrederea clientului in competenţa avocatului şi dialogul constructiv sunt cheia succesului in orice dosar.